Over ons

Hoe zou je Schenk Recycling moeten omschrijven? We handelen inmiddels al drie generaties lang in papier en metalen. Je kan dus wel stellen dat we een familiebedrijf zijn met een rijke historie. Door de jaren heen zijn we steeds beter en groter geworden in wat we doen. Zo zijn we verhuisd van Laren naar een grotere locatie in Almere. We zijn plastic gaan recyclen en hebben we steeds meer duurzame relaties opgebouwd. Wat onveranderd is gebleven: ons milieubewustzijn en onze passie voor recyclen. 

Joost Schenk

Joost Schenk

Steven Schenk

Steven Schenk

Rogier Schenk

Rogier Schenk

 

Historie

Laren '56

Laren '56

Ons familiebedrijf is in 1956 in Laren opgericht door Jan Schenk senior. Jan ging als 'voddenboer' te voet door de straten om oud textiel en later ook papier en metalen op te halen. De eenmanszaak van Jan groeide uit tot een onderneming die te groot werd voor de dorpskern van Laren.
De verhuizing

De verhuizing

Eind jaren tachtig zijn we verhuisd naar het industrieterrein De Vaart, aan de Remmingweg in Almere. Deze nieuwe locatie bood ons nieuwe kansen. We konden niet alleen meer oud papier en metalen verwerken, maar we kregen er ook een nieuw recycling product bij, plastic.
Al meer dan 27 jaar in Almere

Al meer dan 27 jaar in Almere

Inmiddels zet de derde generatie het bedrijf vol enthousiasme en milieugerichtheid voort. Zo hebben we in september 2015 ons nieuwe bedrijfspand officieel geopend en hebben we tevens ons 25 jarig bestaan in Almere gevierd. Zo houden we naast het pure familiegevoel, een toekomstgericht perspectief!

Bedrijfsfilm

In onze bedrijfsfilm krijg je nog beter te zien wie we zijn, wat we doen en waar onze krachten liggen. Bekijk onze bedrijfsfilm hier.

 

De mooiste handel die er is

Wat ons betreft is recycling de mooiste handel die er is. Het is een snelle handel waar de markt steeds veranderd. Wat onzekerheden, maar zeker ook kansen met zich meebrengt. Het is een handel waar geen dag hetzelfde is, ondanks dat het recycle-proces zich constant herhaald. Een handel die door innovatie steeds meer grondstoffen uit afval haalt en zo bijdraagt aan een beter milieu. Recycling is onze passie en expertise. Deze delen we graag met je. Word jij onze nieuwe recycling-partner?