Waarom we allemaal moeten recyclen

In de nieuwe wereld bestaat geen afval

Eigenlijk is het heel simpel. Recycling draagt bij aan een betere wereld; minder uitstoot van Co2, geen uitputting van fossiele brandstoffen en het behoud van bossen en natuur.

The Circle of Recycling

Recycling betekent het terugwinnen van grondstoffen uit afval en deze opnieuw gebruiken. Recycling is letterlijk een kringloop: van afval naar grondstoffen naar producten en weer rond. Deze Circle of Recycling levert een besparing van zowel grondstoffen als energie op. Een besparing van grondstoffen, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt hoeven worden. Een energiebesparing omdat de energie die bij recycling gebruikt wordt minder is dan dat bij de productie van nieuwe grondstoffen. 

Meer weten over ons recyling-proces?

Recyclen begint bij sorteren

Als bedrijf of particulier kan je ook je steentje bijdragen aan recycling. Recycling begint namelijk bij het sorteren van afval. Papier en plastic zijn hier de beste voorbeelden van. Papier en plastic wat anders verbrand wordt kan door goed sorteren hergebruikt worden. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu!

Steeds meer grondstoffen uit afval

Afval verwerken is niet nieuw, wel de manier waarop. Zo kunnen met behulp van goede technieken steeds meer grondstoffen uit afval goed gescheiden worden. Ook op producten wordt steeds beter aangegeven wat wel en niet gerecycled kan worden. Tevens is de manier hoe mensen met afval omgaan de laatste jaren veranderd. We realiseren ons dat voorraden van grondstoffen en energie niet oneindig zijn.

Contact opnemen

Papier recyclen?

Wil jij papier recyclen of ben je benieuwd hoe wij jouw van dienst kunnen zijn?

Contact opnemen

Of bel

036 540 93 66

Recyclen begint bij jou

Het recyclen van plastic en papier begint met een goede scheiding. Dankzij jouw scheiding kan plastic en papier wat anders verbrand wordt, in de toekomst hergebruikt worden. Onze recycling-partner worden? Vul dan het contactformulier hieronder in!

Word jij onze recycling-partner?

Heb je vragen, wil je meer informatie over ons recycling-proces of ben je enthousiast geworden over een samenwerking met ons? Vul dan het onderstaande formulier in.