Dé metaalhandel van Almere en omgeving

Plan route

Openingstijden

  • Ma t/m vr   08.00 t/m 17.00 uur
  • Zaterdag   08.00 t/m 12.00 uur

Welke metalen kan je inleveren?

* Wij mogen geen diepvriezers, koelkasten, kluizen en brandkasten aannemen.
* Bij het inleveren van koper moet een legitimatiebewijs getoond worden.

Staat de gewenste metaalsoort er niet tussen? Neem contact op >

Wil jij weten wat de prijs is van jouw oude metalen?

Prijs aanvragen

Of stuur ons WhatsApp bericht

Stuur WhatsApp bericht

*WhatsApp-dienst beschikbaar tussen 8:00 - 16:00

Messing inleveren

Messing inleveren in regio Almere? Maak kennis met onze snelle service en kom je oud messing inleveren bij Schenk Recycling in Almere. Plan hier alvast je route naar onze metaalhandel.

Messing prijs

Bij Schenk Recycling kun je jouw messing inleveren tegen de actuele dagprijzen. Wil jij weten wat de prijs is van jouw messing? Via het prijs-aanvraagformulier of via onze WhatsApp-dienst kun je een prijs op maat opvragen.

Wat is messing?

Messing, ook wel geelkoper genoemd, is een legering van koper (55-70%) en zink (45-30%). De naam geelkoper is afgeleid van de kleur. Het is duidelijk geler dan zuiver koper of brons (een legering van koper en tin). Wanneer het materiaal lang is blootgesteld aan de buitenlucht wordt het donkerbruin.

Waar kan je messing in vinden?

Messing komt veel in sanitaire voorzieningen zoals badkamers voor, denk hierbij aan: waterkranen, tapkranen en douche-onderdelen. Oud messing bestaat ook als productie restanten bij het fabriceren van nieuwe producten zoals: warmtewisselaars en koelers, scheepsbouwlampen, draad en gaas, fittingen, kranen.

Container en transport

Wil je grote hoeveelheden messing recyclen, maar beschik je niet over een container of transport? Dan kunnen wij je hierbij ook helpen. Bekijk hier de mogelijkheden of neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT OPNEMEN

Waardevol voor jou en het milieu

Metalen blijven vaker 'over' dan we denken. Het gaat niet alleen om ijzer (ferro), maar ook om andere metalen (non-ferro) zoals koper, lood, aluminium, zink en messing. Schenk Recycling zorgt er met de recycling van oude metalen voor dat dit zowel voor het milieu als voor jou van waarde is. Kom je oude metalen inleveren bij Schenk Recycling in Almere!