Ons verhaal

Schenk Recycling biedt doordachte totaaloplossingen aan op het gebied van afvalinzameling en -verwerking.

Drie generaties

Wij zijn een familiebedrijf met een rijke historie. Al drie generaties lang transporteren, verwerken, sorteren en verhandelen wij verschillende afvalstromen op een zo efficiënt mogelijke manier.

Missie

Middels deskundig personeel en een unieke locatie, bieden wij een duurzame oplossing voor uw afval.

Visie

Uw afval is de grondstof voor morgen.

Kernwaarden

Oplossingsgericht, onafhankelijkheid, continuïteit, betrouwbaarheid, kwaliteit.

Play Video

Historie

Schenk Recycling is een echt familiebedrijf en biedt inmiddels al drie generaties lang doordachte totaaloplossingen op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. U kunt dus wel stellen dat we een familiebedrijf zijn met een rijke historie. Door de jaren heen zijn we steeds beter en groter geworden in wat we doen. Zo zijn we verhuisd van Laren naar een grotere locatie in Almere, zijn we plastic gaan recyclen en hebben we steeds meer duurzame relaties opgebouwd. Wat onveranderd is gebleven: ons milieubewustzijn en onze passie voor recyclen.

Laren ‘56

Ons familiebedrijf is in 1956 in Laren opgericht door Jan Schenk senior. Jan ging als ‘voddenboer’ te voet door de straten om oud textiel en later ook papier en metalen op te halen. De eenmanszaak van Jan groeide uit tot een onderneming die te groot werd voor de
dorpskern van Laren.

De verhuizing

Eind jaren tachtig zijn we verhuisd naar het industrieterrein De Vaart, aan de Remmingweg in
Almere. Deze nieuwe locatie bood ons nieuwe kansen. Zo beperkten we ons niet langer tot het verwerken van alleen oud papier en metalen, maar begonnen we ook met het recyclen van plastic.

Al meer dan 30 jaar in Almere

Inmiddels zet de derde generatie het bedrijf vol enthousiasme en milieugerichtheid voort. Zo hebben we in 2015 ons nieuwe bedrijfspand geopend en hebben we inmiddels ons 30-jarig bestaan in Almere gevierd. Zo houden we naast het pure familiegevoel, een toekomstgericht perspectief!

Heden