Recycling-proces

In onze recyclingproces video krijgt u nog beter te zien hoe ons recyclingproces eruitziet.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

1. Inzameling

1. Inzameling

Veel van onze recycling-partners komen grote partijen plastic of papier bij ons afleveren. Wegen, lossen, uitbetaald krijgen en ze zijn weer onderweg. Deze snelle service is waar we om bekend staan. Grote hoeveelheden afval kunnen het beste direct systematisch verzameld worden in zakken of bakken. We hebben hiervoor speciale houders, stapelbakken of containers van 1 tot 40 m3 die op verzoek ook geplaatst en gehaald kunnen worden. Ook voor alleen het transport en uiteraard de verdere verwerking van afval kunt u ons inschakelen.
2. Verwerking

2. Verwerking

Bij het verwerkingsproces kan onze moderne ’paal-pers’ aan de slag. Gekscherend ook wel 'de beul van Almere' genoemd. De paal-pers verdient deze bijnaam, omdat het recyclebare materialen volautomatisch tot balen perst en afbindt. Waarom balen? Balen verkleinen de benodigde opslagruimte en vergemakkelijken het transport. De paal-pers kan van twee kanten papier en plastic verwerken, waardoor we een snel verwerkingsproces hebben.
3. Opslag

3. Opslag

Het tot balen geperste papier en plastic wordt in onze loods opgeslagen. Plastic aan de ene kant, papier aan de andere. Doordat we in 2014 zijn verhuisd naar een andere locatie in Almere, kunnen we meer plastic en papier verwerken en opslaan. In onze loods wachten de balen op het transport richting onze afnemers.
4. Verhandeling

4. Verhandeling

Wij hebben verschillende vaste afnemers die volgens Europese maatstaven de materialen verder kunnen verwerken. Zij verwerken het afval tot bruikbare grondstoffen, die op hun beurt weer tot nieuwe producten leiden. Deze Circle of Recycling levert een besparing van zowel grondstoffen als energie op. Met z'n allen dragen we zo bij aan een beter milieu.

 

Contact opnemen

Recyclen begint bij u

Het recyclen van plastic en papier begint met een goede scheiding. Dankzij uw scheiding kan plastic en papier wat anders verbrand wordt in de toekomst hergebruikt worden. Onze recycling-partner worden? Vul dan het contactformulier hieronder in!

Wordt u onze recycling-partner?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over ons recycling-proces of bent u enthousiast geworden over een samenwerking met ons? Vul dan het onderstaande formulier in. 

 

Wij verwerken uw gegevens conform het privacybeleid.

Prijs aanvragen
Metalen
Prijs aanvragen
Papier
Prijs aanvragen
Plastic
Prijs aanvragen
Containerservice
Whatsapp
WhatsApp