Waarom we allemaal moeten recyclen

In de nieuwe wereld bestaat geen afval

Waarom moeten we allemaal recyclen? Eigenlijk is het heel simpel. Recycling draagt bij aan een betere wereld; minder uitstoot van Co2, geen uitputting van fossiele brandstoffen en het behoud van bossen en natuur.

The Circle of Recycling

Recycling betekent het terugwinnen van grondstoffen uit afval en deze opnieuw gebruiken. Recycling is letterlijk een kringloop: van afval naar grondstoffen naar producten en weer rond. Deze Circle of Recycling levert een besparing van zowel grondstoffen als energie op. Een besparing van grondstoffen, omdat er geen nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten gebruikt hoeven worden. Een energiebesparing, omdat de energie die bij recycling gebruikt wordt minder is dan dat bij de productie van nieuwe grondstoffen. 

Meer over ons recyling-proces > 

Recyclen begint bij sorteren

Als bedrijf of particulier kan u ook uw steentje bijdragen aan recycling. Recycling begint namelijk bij het sorteren van afval. Papier en plastic zijn hier de beste voorbeelden van. Papier en plastic, wat anders verbrand wordt, kan door goed sorteren hergebruikt worden. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu!

Steeds meer grondstoffen uit afval

Afval verwerken is niet nieuw, wel de manier waarop. Zo kunnen met behulp van nieuwe technieken, steeds meer grondstoffen uit afval gescheiden worden. Ook op producten wordt steeds beter aangegeven wat wel en niet gerecycled kan worden. Verder is de manier hoe mensen met afval omgaan de laatste jaren verbeterd. We realiseren ons steeds meer dat voorraden van grondstoffen en energie niet oneindig zijn.

Contact opnemen

Papier, plastic of metalen recyclen?

Wilt u papier, plastic of metalen recyclen en bent u benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn?

Contact opnemen

Of bel

036 540 93 66

Recyclen begint bij u

Het recyclen van plastic en papier begint met een goede scheiding. Dankzij uw scheiding kan plastic en papier wat anders verbrand wordt, in de toekomst hergebruikt worden. Onze recycling-partner worden? Vul dan het contactformulier hieronder in!

Wordt u onze recycling-partner?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over ons recycling-proces of bent u enthousiast geworden over een samenwerking met ons? Vul dan het onderstaande formulier in. 

 

Wij verwerken uw gegevens conform het privacybeleid.

Prijs aanvragen
Metalen
Prijs aanvragen
Papier
Prijs aanvragen
Plastic
Prijs aanvragen
Containerservice
Whatsapp
WhatsApp